Yritän tähän nyt laittaa noita ohjeita ruoista...

Nakkisormet ja -varpaat
tavallisia ja prinssinakkeja
(mantelilastuja kynsiksi)

viillä nakkeihin rystyset ja leikkaa päästä kynnenmuotoinen pala pois, kuumenna

238103.jpg

Tulinen kastike
1 tlk chilitomaattimurskaa
ketsuppia
valkosipulia

Keitä kokoon ja pyöräytä sauvasekoittimella sileäksi

Matopasta
1 pss "kippura" pastaa

Keitä vihreällä elintarvikevärillä värjätyssä vedessä

Kastikkeeksi juustokastike
2 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 pss (150 g) juustoraastetta tai vastaavasti sulatejuustoa
suolaa ja valkopippuria
punaista elintarvikeväriä, tomaattipyrettä tms

kiehauta jauhot margariinissa, lisää maito vähitellen, anna kiehua pienellä lämmöllä muutama minuutti, lisää juusto, lopuksi värjää värillä tai tomaattipyreellä

238104.jpg

Lihapulla-ötökät
400 g jauhelihaa
1 pss  sipulikeittoa
1 prk kermaviiliä
1 muna
ketsuppia
sinappia
mantelilastuja siiviksi

Sekoita aineet yhteen ja tee pieniä lihapullia, paista uunissa tai pellillä, tökkää mantelilastuja siiviksi.

238096.jpg

Homeiset patongit
pakaste patonkeja

voitele sinisellä ja vihreällä elintarvikevärivedellä, paista normaalisti

238098.jpg

Silmämunat
2 rkl majoneesia
2 rkl kermaviiliä
1 rkl raejuustoa
2 tl liivatejauhetta
suolaa ja valkopippuria

- sekoita aineet yhteen
- liota liivate, sulata tilkkaan vettä
- annostele esim. kananmuna telineeseen tai sopivaan pyöreään jääpalamuottiin
- nosta hyytymään
- kumoa lautaselle ja maalaa elintarvikeväreillä iirikset silmämuniin

236848.jpg

Kurpitsalyhty-kakku
200 g digestive-keksejä
75 g margariinia

1 prk Flora vanillaa
(1 prk Flora vispiä)
1-2 prk  vaniljarahkaa
6-8 liivatelehteä

n.4 dl oranssia mehua
3-4 liivatelehteä

suklaata

- murskaa keksit ja lisää joukkoon sula margariini, painele irtopohjavuokaan
- vatkaa vanilla ja vispi, lisää notkistetun rahkan joukkoon
- liota liivatteet ja sulata tilkkaan vettä tai mehua, lisää rahkaseokseen
- kaada keksiseoksen päälle ja nosta hyytymään

- liota liivatteet ja sulata tilkkaan mehua, lisää "kiille"mehun joukkoon
- kaada lusikan kautta hyytyneen kakun päälle, nosta jääkaappiin

- irrota valmis kakku vuoasta, ja leikkaa halutessasi kurpitsan muodot
- tee silmät, nenä ja suu sulatetulla suklaalla kakun päälle

Hämähäkin-kakku
4 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

- tee kakkupohja, 175'C 30 min

1 prk Flora vispiä
1 prk rahkaa
1 prk lakritsakastiketta
2 liivatelehteä

- sekoita rahka ja lakritsakastike, lisää vatkattu flora vispi
- liota liivatteet, sulata tilkkaan vettä
- lisää liivateseos täytteeseen

- leikkaa pohja 3 osaan
- kostuta kakku spritellä tai vaniljamaidolla
- täytä ja nosta hyytymään

15-20 hopeatoffeeta
3 dl kuohukermaa

- keitä kinuskiksi (ohje Lintu-75:n)
- kuorruta kakku

- koristele hopeatoffeesta tehdyllä hämähäkillä ja tomusokeri-vesi-seitillä