torstai, 19. lokakuu 2006
Halloween ohjeita...
Nakkisormet ja -varpaat
tavallisia ja prinssinakkeja
(mantelilastuja kynsiksi)
viillä nakkeihin rystyset ja leikkaa päästä kynnenmuotoinen pala pois, kuumenna
Tulinen kastike
1 tlk chilitomaattimurskaa
ketsuppia
valkosipulia
Keitä kokoon ja pyöräytä sauvasekoittimella sileäksi
Matopasta
1 pss "kippura" pastaa
Keitä vihreällä elintarvikevärillä värjätyssä vedessä
Kastikkeeksi juustokastike
2 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 pss (150 g) juustoraastetta tai vastaavasti sulatejuustoa
suolaa ja valkopippuria
punaista elintarvikeväriä, tomaattipyrettä tms
kiehauta jauhot margariinissa, lisää maito vähitellen, anna kiehua pienellä lämmöllä muutama minuutti, lisää juusto, lopuksi värjää värillä tai tomaattipyreellä
Lihapulla-ötökät
400 g jauhelihaa
1 pss sipulikeittoa
1 prk kermaviiliä
1 muna
ketsuppia
sinappia
mantelilastuja siiviksi
Sekoita aineet yhteen ja tee pieniä lihapullia, paista uunissa tai pellillä, tökkää mantelilastuja siiviksi.
Homeiset patongit
pakaste patonkeja
voitele sinisellä ja vihreällä elintarvikevärivedellä, paista normaalisti
Silmämunat
2 rkl majoneesia
2 rkl kermaviiliä
1 rkl raejuustoa
2 tl liivatejauhetta
suolaa ja valkopippuria
- sekoita aineet yhteen
- liota liivate, sulata tilkkaan vettä
- annostele esim. kananmuna telineeseen tai sopivaan pyöreään jääpalamuottiin
- nosta hyytymään
- kumoa lautaselle ja maalaa elintarvikeväreillä iirikset silmämuniin
Kurpitsalyhty-kakku
200 g digestive-keksejä
75 g margariinia
1 prk Flora vanillaa
(1 prk Flora vispiä)
1-2 prk vaniljarahkaa
6-8 liivatelehteä
n.4 dl oranssia mehua
3-4 liivatelehteä
suklaata
- murskaa keksit ja lisää joukkoon sula margariini, painele irtopohjavuokaan
- vatkaa vanilla ja vispi, lisää notkistetun rahkan joukkoon
- liota liivatteet ja sulata tilkkaan vettä tai mehua, lisää rahkaseokseen
- kaada keksiseoksen päälle ja nosta hyytymään
- liota liivatteet ja sulata tilkkaan mehua, lisää "kiille"mehun joukkoon
- kaada lusikan kautta hyytyneen kakun päälle, nosta jääkaappiin
- irrota valmis kakku vuoasta, ja leikkaa halutessasi kurpitsan muodot
- tee silmät, nenä ja suu sulatetulla suklaalla kakun päälle
Hämähäkin-kakku
4 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- tee kakkupohja, 175'C 30 min
1 prk Flora vispiä
1 prk rahkaa
1 prk lakritsakastiketta
2 liivatelehteä
- sekoita rahka ja lakritsakastike, lisää vatkattu flora vispi
- liota liivatteet, sulata tilkkaan vettä
- lisää liivateseos täytteeseen
- leikkaa pohja 3 osaan
- kostuta kakku spritellä tai vaniljamaidolla
- täytä ja nosta hyytymään
15-20 hopeatoffeeta
3 dl kuohukermaa
- keitä kinuskiksi (ohje Lintu-75:n)
- kuorruta kakku
- koristele hopeatoffeesta tehdyllä hämähäkillä ja tomusokeri-vesi-seitillä
Kommentit