Nyt on sitten isäinpäiväkakkukin valmis... Huomenna mennään yllättämään mun isä... Pikkuveli lupasi treffata meidät isän luona, et päästään sisälle, kun isä on töissä... Ehtii sopivasti lämmittämään lasagnen ja kattamaan pöydän... Jälkkäriksi onkin sitten kakkukahvit...

257332.jpg

Kuninkaallinen suklaakreemi-kakku

p
ohja:

6 kananmunaa
2 1/4 dl sokeria
2 1/4 dl vehnäjauhoja
4 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2  tl leivinjauhetta

täyte:

kuningatar hillo
200 g pakaste vadelmia
200 g pakaste mustikoita
200 g hillosokeria
2 rkl vettä

- kuumenna vesi ja marjat, lisää hillosokeri hyvin sekoittaen joukkoon
- keitä hiljalleen 10-15 min, jäähdytä

kuorrute:

Voi-suklaakiisseli(kreemi):
75 g sokeria
4 rkl vettä
3 keltuaista
180 g suolatonta, pehmeää voita (käytin norm. leivontamargariinia)
1 tl vaniljasokeria

100 g sulatettua talous/tummaa suklaata (käytin Block:ia)

- Kuumenna sokeri ja vesi pienessä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Anna seoksen kiehahtaa, kunnes lämpötila on 115'C
- Vatkaa keltuaisia toisessa kulhossa kevyesti. Lisää kuuma sokeriliemi pienissä erissä joukkoon, vatkaa koko ajan. Jatka kunnes seos on vaaleaa, paksua ja jäähtynyt.
- Hiero/ vatkaa voi vaaleaksi ja pehmeäksi. Vatkaa jäähtynyt keltuais-sokeriseos pienissä erissä joukkoo. Hiero vaniljasokeri mukaan. Vatkaa sulatettu suklaa joukkoon. Seisota jääkaapissa 30min ennen käyttöä.
(ohje kreemiin kirjasta Maailman parhaat kakut)

koristeet:
- suklaa figuurit
- tähti koriste