Kuninkaallinen suklaakreemi-kakku
pohja:
6 kananmunaa
2 1/4 dl sokeria
2 1/4 dl vehnäjauhoja
4 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
täyte:
kuningatar hillo
200 g pakaste vadelmia
200 g pakaste mustikoita
200 g hillosokeria
2 rkl vettä
- kuumenna vesi ja marjat, lisää hillosokeri hyvin sekoittaen joukkoon
- keitä hiljalleen 10-15 min, jäähdytä
kuorrute:
Voi-suklaakiisseli(kreemi):
75 g sokeria
4 rkl vettä
3 keltuaista
180 g suolatonta, pehmeää voita (käytin norm. leivontamargariinia)
1 tl vaniljasokeria
100 g sulatettua talous/tummaa suklaata (käytin Block:ia)
- Kuumenna sokeri ja vesi pienessä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Anna seoksen kiehahtaa, kunnes lämpötila on 115'C
- Vatkaa keltuaisia toisessa kulhossa kevyesti. Lisää kuuma sokeriliemi pienissä erissä joukkoon, vatkaa koko ajan. Jatka kunnes seos on vaaleaa, paksua ja jäähtynyt.
- Hiero/ vatkaa voi vaaleaksi ja pehmeäksi. Vatkaa jäähtynyt keltuais-sokeriseos pienissä erissä joukkoo. Hiero vaniljasokeri mukaan. Vatkaa sulatettu suklaa joukkoon. Seisota jääkaapissa 30min ennen käyttöä.
(ohje kreemiin kirjasta Maailman parhaat kakut)
koristeet:
- suklaa figuurit
- tähti koriste
Kommentit