Välillä ihan perusruokaa...
Meidän lasten suosikki, kuten varmaan monen muunkin...




Nakkikastike

10-15 nakkia
1 sipuli
margariinia
vehnäjauhoja
lihaliemikuutio
mustapippuria
ketsuppia
sinappia
vettä
(kermaa)

- ruskista nakit, siirrä sivuun
- ruskista sipulit, lisää tilkka vettä ja hauduta pehmeiksi
- lisää tarvittaessa margariinia
- lisää jauhot ja ruskista kunnolla, älä polta
- lisää vettä ja sekoita tasaiseksi
- lisää puolikas tai kokonainen liemikuutio
- mausta lorauksella ketsuppia ja sinappia, sekä hieman pippuria
- lopuksi halutessa lisää tilkka kermaa
***

Usein meillä syödään nakkikastikkeen kanssa perunamuusia,
tällä kertaa halusin porkkana-parunamuusia...
Kaapista löytyikin vain 2 porkkanaa, joten piti soveltaa...

Tuunattu perunamuusi

- Tee tavallinen perunamuusi

- Kuori 2 tai useampi porkkana

- Kuutioi porkkanat n. 0,5 x 0,5 cm kuutioiksi

- Keitä hieman suolatussa vedessä kypsiksi,
valuta ja lisää muusin joukkoon