Meidän lasten suosikki, kuten varmaan monen muunkin...
Nakkikastike
10-15 nakkia
1 sipuli
margariinia
vehnäjauhoja
lihaliemikuutio
mustapippuria
ketsuppia
sinappia
vettä
(kermaa)
- ruskista nakit, siirrä sivuun
- ruskista sipulit, lisää tilkka vettä ja hauduta pehmeiksi
- lisää tarvittaessa margariinia
- lisää jauhot ja ruskista kunnolla, älä polta
- lisää vettä ja sekoita tasaiseksi
- lisää puolikas tai kokonainen liemikuutio
- mausta lorauksella ketsuppia ja sinappia, sekä hieman pippuria
- lopuksi halutessa lisää tilkka kermaa
***
Usein meillä syödään nakkikastikkeen kanssa perunamuusia,
tällä kertaa halusin porkkana-parunamuusia...
Kaapista löytyikin vain 2 porkkanaa, joten piti soveltaa...
Tuunattu perunamuusi
- Tee tavallinen perunamuusi
- Kuori 2 tai useampi porkkana
- Kuutioi porkkanat n. 0,5 x 0,5 cm kuutioiksi
- Keitä hieman suolatussa vedessä kypsiksi,
valuta ja lisää muusin joukkoon
Kommentit