Eilen tuli sellainen fiilis, että haluan leipoa jotain...
Siinä sitten pähkäilin, että mitä tekisi...
Muistui mieleen, että isä pyysi minua kysymään äidiltä, tekisikö hän jossain vaiheessa isälle keikauskakun, äiti kun tekee hyvää sellaista... Sori äiti, kun luet tätä, oon unohtanut kysyä... Itse en koskaan ole keikauskakkua tehnyt, joten pakkohan sitä oli lähteä kokeilemaan...

Lähdin sitten metsästämään sopivaa reseptiä, kun ananasta sattui olemaan yksi purkki, ja kirsikoitakin vajaa purkki... Halusin tehdä hieman pienemmän kakun, ja ajatuksena oli tupperwaren silikoninen sydänvuoka... Pähkäilyä aiheutti myös se, ettei meiltä löytynyt fariinisokeria... Päätin sopivan reseptin löydettyäni kokeilla, ja käyttää tavallista sokeria... Lopputulos on tässä... Ja hyvältä maistui...

429130.jpg

KEIKAUSKAKKU

vuokaan:
margariinia
sokeria
ananasrenkaita
kirsikoita

taikina:
100 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ananasmehua

- voitele ja sokeroi vuoka
- aseta ananasrenkaat ja kirsikat pohjalle
- vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi
- lisää munat yksitellen vatkaten rasva-sokerivaahtoon
- sekoita kuivataineet keskenään ja lisää taikinaan
- lisää lopuksi ananasmehu ja sekoita hyvin
- kaada taikina varovasti vuokaan, liikuttamatta ananaksia
- paista 175'C n 35-40min
- anna jäähtyä hetken, mutta kumoa lämpimänä,
 jottei ananakset jää vuokaan kiinni