Kauppaan oli tullut varhaiskaalia, ja mieleni teki kaalipataa... Vaikkakin tämä taisi olla enemmänkin keittoa... Padan nimellä olen yleensä kyllä tehnyt, joten sillä mennään... Näitä mammani herkkuruokia, kuten aamiaiskastike ja hernekeitto...

KAALIPATA



reilu 1 kg kaalia
500 g jauhelihaa
3 isohkoa porkkanaa
2 (liha)liemikuutiota
2 rkl siirappia
pippuria
vettä

- suikaloi kaali ja ruskista/pehmennä pannulla/padassa pienissä erissä
- paista jauheliha ja jätä se reiluiksi "klimpeiksi"
- siirrä kaalit ja liha pataan
- kuori ja viipaloi porkkanat ja lisää ne pataan
- kaada joukkoon sopivasti vettä ja lisää liemikuutiot sekä siirappi, mausta pippurilla
- kypsytä pataa hellalla n. 1 h, kunnes kaalit kunnolla kypsiä
tai uunissa 150'C 1,5 h