Pääsiäisen kunniaksi piti tehdä rahkapiirakka, jota en ollutkaan tehnyt vuosiin...

RAHKAPIIRAKKA
(uunipellillinen)

505372.jpg

Taikina:
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
100 g margariinia
reilu 7 dl vehnäjauhoja

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl kermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
1 dl rusinoita

- tee pullataikina, anna kohota
- kauli 3/4 taikinasta uunipellin kokoiseksi, anna kohota
- kauli loput taikinasta levyksi, jonka leikkaat suikaleiksi koristeristikkoa varten
- sekoita täytteen aineet ja kaada kohonneelle pohjalle
- koristele taikinasuikaleilla, voitele
- paista 200'C 20-25 min