Ja viime viikonlopun leivontabuumiin kuului myös suolaiset versiot...
Aloitus tapahtui lohipiirakalla...
Idea ilmaantui eräänä unettomana yönä, ja siitä se ajatus sitten lähti...

Tämän takia herätin tohkeissani äidinkin, kun kaupasta soitin lauantai-aamuna avun tarpeessa...
Anteeksi, toivottavasti maistiaiset hyvitti tapahtunutta...?
Tätä meidän perheessä syötiin usein kun olin pieni, ja edellisestä kerrasta on varmaan 20v...

LOHIPIIRAKKA



1 pkt lehtitaikinaa (iso levy)

300 g lohta
3 keitettyä munaa
2-3 dl keitettyä riisiä
50 g sulatettua margariinia
tilliä
suolaa ja pippuria
voiteluun kananmuna

- mausta lohi suolalla ja pippurilla
- kauli taikina isoksi suht ohueksi levyksi
- sekoita riisin joukkoon tilli, margariini, suolaa ja pippuria
- levitä riisiseos toiselle taikinapuoliskolle, levitä päälle lohta, sekä viipaloidut kananmunat
- käännä toinen taikinapuolisko päälle, ja taita reunat alle
- voitele piirakka munalla pistele varovasti hieman reikiä haarukalla
- paista alimmalla tasolla 200'C:ssa 30-30min

Tästä jatkui pasteijat...

KINKKUPASTEIJAT



lehtitaikinaa

palvikinkkua
keitettyä riisiä
juustoa raasteena
pippuria (suolaa)
chiliä

225'C 15-20 min

 * * *

Ja kun pasteijatäytettä jäi yli, tein sitten vielä...

KINKKUPIIRAKKA



perus piirakkataikina

palvikinkkua
keitettyä riisiä
juustoa raasteena
herneitä
pippuria (suolaa)
chiliä
2 munaa
n 2dl ruokakermaa
ruohosipilia silputtuna

200'C 30 min