Valkosuklaatryffelikakku
Pohja:
1/2 rainbow suklaahippukakku
Kostutus:
vaniljamaitoa
Täyte I:
1 dl kuohukermaa
130g maitosuklaata
80g rahkaa
Täyte II:
2 dl kuohukermaa
230g valkosuklaata
170g rahkaa
- murustele kakku irtopohjavuokaan, painele tiiviiksi, kostuta hieman maidolla
- tee täyte I, kiehauta kerma, sulata suklaa joukkoon, sekoita kunnes jäähtyy, lisää rahka kunnolla sekoittaen, kaada vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa
- tee täyte II kuten I ja kaade vuokaan
- anna jähmettyä 2h (ei riittänyt, annoin olla koko yön)
- irrota vuoasta, koristele mansikoilla, tomusokerilla ja suklaarouheella
* * *
alkuperäinen
2 munaa
50g sokeria
50g jauhoja
50g sulaa valkosuklaata
tryffelipäällyste
3 dl kuohukermaa
350g valkosuklaata
250g rahkaa
- vatkaa munat ja sokeri
- lisää jauhot, sekoita
- lisää suklaa
- irtopohjavuoka 20cm, voitele jauhota
- paista 180'C 25min
- anna jäähtyä ja puhdita vuoka
- tryffelipäällyste: kiehauta kerma koko ajan sekoittaen, anna hieman jäähtyä ja lisää paloiteltu suklaa, sekoita kunnes sulanut, lisää rahka joukkoon ja kaada vuokaan, nosta noin 2 tunniksi jääkaappiin jäähtymään
- koristele suklaa kiehkuroilla ja kaakaojauheella
Kommentit