Eilen teki mieli tehdä jotain hyvää, lonkalta ostin aineet kun ruokaostoksilla kävin... Lopuksi kävi niin, että muokkailemaan jouduin... Ohje kirjasta Maittavat suklaaherkut ja sen alkuperäisen laitan tuonne loppuun......

Valkosuklaatryffelikakku

1510189.jpg

Pohja:
1/2 rainbow suklaahippukakku

Kostutus:
vaniljamaitoa

Täyte I:
1 dl kuohukermaa
130g maitosuklaata
80g rahkaa

Täyte II:
2 dl kuohukermaa
230g valkosuklaata
170g rahkaa

- murustele kakku irtopohjavuokaan, painele tiiviiksi, kostuta hieman maidolla
- tee täyte I, kiehauta kerma, sulata suklaa joukkoon, sekoita kunnes jäähtyy, lisää rahka kunnolla sekoittaen, kaada vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa
- tee täyte II kuten I ja kaade vuokaan
- anna jähmettyä 2h (ei riittänyt, annoin olla koko yön)
- irrota vuoasta, koristele mansikoilla, tomusokerilla ja suklaarouheella

* * *
alkuperäinen

2 munaa
50g sokeria
50g jauhoja
50g sulaa valkosuklaata

tryffelipäällyste
3 dl kuohukermaa
350g valkosuklaata
250g rahkaa

- vatkaa munat ja sokeri
- lisää jauhot, sekoita
- lisää suklaa
- irtopohjavuoka 20cm, voitele jauhota
- paista 180'C 25min
- anna jäähtyä ja puhdita vuoka
- tryffelipäällyste: kiehauta kerma koko ajan sekoittaen, anna hieman jäähtyä ja lisää paloiteltu suklaa, sekoita kunnes sulanut, lisää rahka joukkoon ja kaada vuokaan, nosta noin 2 tunniksi jääkaappiin jäähtymään
- koristele suklaa kiehkuroilla ja kaakaojauheella