Usein olen törmännyt siihen, että joku sanoo, ettei osaa tehdä kastikkeita, varsinkin ruskeaa kastiketta... No, päätin näyttää miten minä teen, jos tästä olisi jollekin apua...

RUSKEAKASTIKE

(1 sipuli)
margariinia
vehnäjauhoja
vettä
lihaliemikuutio
pippuria
ketsuppia

- ruskista sipuli (kuutioina tai renkaina) ja siirrä lautaselle,
ellet halua sitä kastikkeen joukkoon

- lisää hiukan margariinia (anna ruskistua hieman)

- lisää vehnäjauhot pannulle, sekoita kunnolla ja anna ruskistua hiljalleen, mutta älä missään nimessä polta jauhoja

422928.jpg

- kun jauhot ovat ruskistuneet suunnilleen näin,
voit lisätä vettä sekoittaen kastiketta koko ajan

422920.jpg

- lisää liemikuutio, sekä pippuri, ja halutessasi ketsuppia,
itse laitan myös hiukan sinappia

- anna kiehua n. 10-15 min

422922.jpg

- tässä lopputulos... hyvä väri, kun malttaa antaa jauhojen ruskistua...
(vaaleat pilkut ovat sinappia, en sekoittanut tarpeeksi)

Tarjosin kastikkeen perunoiden, ryynimakkaroiden ja paistetun sipulin kanssa

422925.jpg